Så jävla onödigt!!

Är på resursen idag -.-   helt JÄVLA onödigt!  kunde pluggat hemma ist, o några andra får göra prov nu fastän det inte är omprovs tillfälle :@   men nu ska jag göra klart svenskan så inte läraren blir sur...  sen kmr Mathilda o äter med mig :D ♥
Ungefär så här kmr min berättelse se ut, kmr dock ändra den på vissa ställen ;)

Skapelse myt;

 

Hur världen och människorna kom till;

Nu barn ska jag berätta hur världen och människorna kom till. Så alla lyssna uppmärksamt så får ni veta hur ni kom till om inte era föräldrar har berättat det för er.

 

Gudarna Plommon, Päronet, Vindruvan, Passion frukten, Granat äpplet, Banan, Mangon och Kiwi. De hade en tråkigt kylig dag uppe och de ville hitta på något roligt som ändrade deras vardag lite. Alla tänkte så att det knakade, plötsligt kom Plommonet på att vi kan skapa en plats där det bor andra så att vi får lite sällskap. Alla tyckte det var en väldigt bra ide men hur skulle det gå till? Det var Plommonets ide så den fick offra sig som plats, om de lovade att döpa något till Plommon så att alla skulle komma ihåg den.

 

Det diskuterades hett mellan vem som skulle skapa vad, alla ville skapa dem som skulle bo där. De beslutade sig för att lotta om det, och päronet vann att skapa varelserna som ska bo där. Men de ville ha variation på varelserna som ska leva där så bananen fick rycka in. Kvar var det vem som skulle skapa drickan, maten, kärleken och hatet. Känslorna var lättast att skapa för Granat äpplet och Passion frukten. För Granat äpplet hatade verkligen allt o alla, medan Passion frukten var fylld av passion och kärlek (hör bara på namnet). Sen var det vindruvan och mangon kvar, de båda ville ha maten så de fick köra sten, sax och påse för att bestämma vem som skulle ha vad, mangon vann och fick maten och vindruvan fick drickan. Kiwin som var den minsta guden hade ingen bestämmelse rätt utan fick ta det som blev över, så han fick uppdraget att fixa andra varelser som kunde bo på planeten också. Som vi idag kallar djur, han blev överlycklig att få detta ansvaret men också rädd tänk så lyckas han inte?

 

Så det började med att Plommonet fick äta extra mycket, så att den kunde tänjas ut ordentligt och sedan explodera till ett stort runt plommon. När platsen fanns så var det bara för kiwin att åka ner och fixa sitt uppdrag. Han använde sin fantasi och händer och byggde några varelser och han lät fantasin skena iväg och han skapade det vi idag kallar djur. I början så skapade han bara små djur men hans självförtroende växte och då började han skapa stora djur ex; Elefanten och Giraffen. I slutet så började hans fantasi och ork avta så djuren blev mer och mer lika varandra.

 

När han kom upp till de andra så gick han direkt och la sig och sov i flera dagar, medan han sov så fixade de andra till planet. När det var färdig fixat så åkte Mangon och Vindruvan ner, för att fixa sina uppdrag. De började på varsin halva och vindruvan spottade för att få det att blir hav, sjöar och när det blev fel så blev det åar. Det började arta sig fint men de behövde också något mer än vatten, så hon tog en av varelserna som fanns där. Hon kallade ko och från den kom mjölk. Medan hon höll på att spotta och komma på speciella nya drycker så sov mangon. Det var hans sätt att skapa träd där det växte äpplen på. Han drömde om vete, råg, majs och en massa goda grönsaker som morötter. Men det behövdes något mer så han använde sig av varelserna som kiwin hade skapat, så det var då kalkon, skinka och en massa andra kött kom. Innan det lämnade plommonet så ville det också ha något som var döpt efter dem, så mangon döpte en frukt efter honom och han döpte också saker till kiwi, banan, päron och vindruva. Men vindruvan ville ha något som man kunde dricka döpt efter henne så då kom hon på vin, en förkortning av hennes namn.

 

När de hade kommit upp så var det bara varelserna som skulle bo på planeten som de redan hade bestämt sig för att kalla människor. Så det sista hängde nu på Bananen och Päronet. Det tog med sig några flygande stenar från rymden och formande dem i olika storlekar. En som var stark som skulle orka bygga någonstans där det skulle bo, en som var lite svagare som tog hand om att laga maten och sen en liten varelse som för det mesta skrek men skulle växa upp och bli en människa. De placerade ut människorna lite varstans på plommonet. På vissa ställen var det varmt och då var människorna bruna som pepparkakor och på andra sidan var det inte så mycket sol och då var människorna vita som snö. Så när era föräldrar bestämde sig för att skaffa barn så gick det ut och tog en sten och formade den som de ville ha den och sen la mamman den på sin magen så att den fick värme och 9 månader senare så hade man barnet.

När allt annat var fixat så kom känslorna in alltså granat äpplet och passion frukten. Granat äpplet blev så avundsjuk på de gulliga förälskade paren, så han gjorde allt för att förstöra det. Gjorde så att människor hatade och avskydde varandra och det är därför det är krig. Passion frukten gjorde allt hon kunde för att hindra detta men det var svårt, fast hon lyckades se till så att krigen tog slut någon gång och att kärleken levde vidare även i tuffa tider.

 

Man hör ibland på radion att folk har sett ufon, men då är det bara gudarna som åker ner och kollar så att allt är bra och ändrar lite. Ibland är de arga och det är då det kommer orkaner, snö och vindar, men när det är glada så kommer sol och ibland lite lätt regn för de skrattar så att tårarna rinner.

 

Så barn nu vet ni hur världen och människorna kom till.





Kraam Sara♥


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0